AD

اکسید روی یک ترکیب معدنی با فرمول ZnO است. ZnO یک پودر سفید است که در آب نامحلول است.

مصارف دارویی

زینک در پزشکی و بهداشت با نام زینک اکساید در پودر بچه، پمادهای پوستی، کرم ضد آفتاب، شامپو ضدشوره و… استفاده می‌شود. پماد زینک اکساید در درمان ضایعات پوستی مستعد عفونت مانند سوختگی، اگزما، سوختگی پای نوزادان، خراشیدگی و گزش حشرات. ضد التهاب خفیف پوستی و همچنین در ترکیب کالامین به عنوان ضد خارش کاربرد دارد.

اکسید روی دارای خواص مرطوب‌کننده، آنتی‌بیوتیکی و دئودورانت است. به دلیل آثار ضد سبوم و منعکس‌کننده اشعه UV در ترکیب کرم‌های ضد آفتاب نیز استفاده می‌شود.

مصارف آرایشی

اکسید روی مصارف فراوانی در صنایع آرایشی دارد. این ترکیب می‌تواند اشعه UV خورشید را جذب کرده و از پوست در مقابل آفتاب سوختگی و سایر خسارات اشعه UV محافظت نماید.

اکسید روی یکی از مهم‌ترین ترکیبات مواد آرایشی معدنی است. از آنجا اکسید روی توسط پوست قابل جذب نیست بنابراین باعث هیچ گونه حساسیت پوستی نمی‌شود و غیر حساسیت زا و غیر جوش زا می‌ باشد.

بیشتر بدانید  سوپ سبزیجات

همچنین در تولید دئودورانت‌ها و صابون‌ها کاربرد دارد. این ترکیب در حذف بوی بد بدن و جلوگیری از رویش باکتری‌ها کمک می‌ کند و به خوبی موجب تسکین هر گونه حساسیت پوستی می‌ شود.

مصارف صنعتی

این ترکیب در ساخت مواد فراوانی در صنعت مانند پلاستیک، سرامیک، شیشه، سیمان، لاستیک (تایر اتومبیل)، نرم‌کننده، رنگ‌ ها، موم ها، چسب، غذاها، باتری و… استفاده می‌ شود. پودر اکسید زینک کاربردهای فراوانی دارد.

کاربردهای اصلی آن به صورت خلاصه ارائه می‌ شود. بیشتر کاربردها از واکنش اکسید روی به عنوان ماده تشکیل دهنده سایر اجزای روی استفاده می‌ کنند.

Advertisement

کاربرد آن در علم مواد شامل ضریب شکست بالا، رسانایی حرارتی بالا، آنتی بیوتیک و مواد محافظ اشعه UV می‌ باشد. به طریق مشابه به موادی مثل پلاستیک، سرامیک، شیشه، چوب، سیمان، رنگ، گریس، پماد، چسب، مهر، رنگ دانه، باتری، مدار به کار رفته در اطفای حریق و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌ شود.

مدت طولانی است که روی به عنوان یک داروی خانگی موثر برای جلوگیری از جوش ها و از بین بردن جوش ها شناخته شده استْ اما کاربردهای آن بسیار فراتر از آن است.

بیشتر بدانید  در دوران بارداری چه بخوریم و چه نخوریم

این ماده معدنی همچنین می تواند در از بین بردن آکنه از پوست شگفتی هایی داشته باشد، زیرا به تنظیم و کنترل میزان تستوسترون در بدن کمک می کند، که در ایجاد شرایط نامطلوب نقش اساسی دارد.

علاوه بر این، روی همچنین در سنتز کلاژن نقش دارد و به روان سازی روغن در زیر پوست کمک می کند.

در کل، این یک ماده معجزه آسا است، و در خطوط تولید لوازم آرایشی استفاده می شوند تا حداکثر اثر را به مصرف کنندگان ارائه دهند.

محصولات روی به دو شکل موضعی و مکمل عرضه می شوند، به این معنی که می توان آنها را به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه یا در یک رژیم مراقبت از پوست مصرف کرد.

برای محصولات پوست و ناخن یکی از محبوب ترین مواد قابل استفاده می باشد.

به طور مشابه، در پرتودرمانی پوست فقط روی مزایای پوست تمرکز دارد و با کاهش رنگ پوست نابرابر، لکه های تیره، قرمزی و رنگدانه، چهره ای درخشان و محکم به شما می بخشد.

بیشتر بدانید  فیبر در مواد غذایی و سلامتی

سرم های پیشگیری از لکه های خالص یک روش درمانی روزانه برای پوست با لکه ها است، در حالی که کرم روی و کالونلا لیون لیف به تسکین التهاب و تقویت آن کمک می کند.

شاید تاکنون فکر نکرده باشید، اما مطمئنا عنصری که می خواهید از این پس به لوازم آرایشی خود بیفزایید همین روی است.

نظر دهید

لطفا نظر خود را بنویسید!
لطفا نام خود را وارد کنید